Što se strancima najviše sviđa u Zagrebu!

Pogled sa Sljemena 0212007.48

Na stranici tripadvisor.com putnici iz čitavog svijeta ostavljaju svoje komentare i  ove su godine sastavili novu top listu zagrebačkih atrakcija.

Prošle godine mnogi su ostali poprilično iznenađeni izborom. Zagrebačko groblje Mirogoj našlo se na prvom mjestu.

Naj zagrebačka atrakcija za strance je ove godine  Medvednica (Sljeme). Strani posjetitelji navode da Medvednica lokalnim stanovnicima odlično dođe za izlete u prirodu jer je idealna za ‘bijeg’ iz gradske vreve, a mnoge je oduševio i prekrasan pogled koji se proteže odozgo.

Gornji grad našao se na drugom mjestu: ‘Stari dio grada koji djeluje umirujuće’, ‘Isplati se prošetati’, ‘Interesantno’…, samo su neki od komentara.

Na trećem mjestu je Muzej prekinutih veza, koji se  opisuje  kao nešto originalno.Inače, Muzej prekinutih veza dobio je 2011. godine nagradu Kenneth Hudson kao najinovativniji muzej u Europi.

Crkva sv. Marka našla se na četvrtom mjestu. Crkva svetog Marka jedan je od najstarijih građevnih spomenika grada Zagreba, a unutra se nalaze mnoga djela Ivana Meštrovića.

Peto mjesto zauzima groblje Mirogoj, koje je prošle godine bilo na prvom mjestu. ‘Predivno mjesto’, ‘Vrlo veliko groblje’, ‘Oaza mira’, neki su od komentara posjetitelja.

Prijavite se za naš Newsletter!

Budite u toku za specijalne ponude i popuste!

Jednostavno je i možete se odjaviti u bilo kojem trenutku!

Unesite ime, prezime i e-mail adresu.

Vremenska prognoza za Zagreb

Trenutno